Zermatt Matterhorn | Gorsko kolesarjenje Švica | MTB Holidays
+386 31 435 697
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen


Zermatt Matterhorn

Domov  >  svica  >  MTB Zermatt Matterhorn
Nastanitev
53 Nastanitev

Zermatt Matterhorn3.883 metrov visok ledenik Theordul nad Zermattom za smučarje obratuje vse leto. Vseh 21 kilometrov prog je nezahtevnih, nekaj snežnega adrenalina boste poleti našli le v odlično urejenem snežnem parku. Za več akcije se s kolesom vkrcajte na helikopter ali prehodite najdaljšo brv na svetu.

Z najvišjega celoletnega smučišča v Evropi boste poleti odnesli največ avtogramov in selfijev z zvezdami, saj Theodul za letnik trening zlorabi več kot sto ekip z vsega sveta. Skupaj z izletniki jih na vrh ledenika vozi leta 2018 zgrajena gondola presežkov 3S, ki so ji projektanti že spočeli mlajšo sestro. Alpine X bo luč sveta ugledala decembra 2021, kot spektakularna povezava vhrov Klein Matterhorn in Testa Grigia. Druga novost na kablih se je zavrtela decembra 2020 (Kummebahn je prva švicarska popolnoma avtomatizirana kabinska žičnica), pridni pa so tudi v dolini. Med drugim je bil zgrajen kompleks Altiana Apartments & Suites z wellnessom in neskončnim bazenom, v Schlosshotelu Zermatt pa so odprli prvi švicarski wellness s terapijami na osnovi kanabinoidov CBD.

⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣

Gorskim kolesarjem so urezali več kot 200 kilometrov singlov in drugih označenih poti, zimsko smučanje z nedostopnih vrhov pa poleti nadomešča helibike. Helikopter vas s kolesom na krovu dvigne do enega izmed treh ledeniških pristajališč, od koder se - izključno z vodnikom - spustite po ekskluzivnih poteh, ki kolesarjem z žičnico niso dostopne. Poskrbljeno je tudi za duržinska kolesa, saj 1,3-kilometrski flow coutry trail Kate Moss velja za najmanj zahtevnega v Švici - v speglanih zavojih se spušča z blagim 7,5-odstotnim naklonom. Za drvenje po klancu lahko najamete še kickbike in trikolesni kart.

Med družinskimi pohodi je najbolj slikovit tisti do petih jezer Stellisee, Grindjisee, Grünsee, Moosjisee in Leisee. Otroci imajo še posebej radi zadnje, ker je primerno za kopanje, okolica pa je kot nalašč za idiličen piknik in zabavo na otroških igralih. Z bolj pogumno mladino se odpravite plezat. Ogrejte se v plezalni dvorani, ki je praktična tudi za rekracijo med dežjem, nato pa si izberite eno izmet številnih ferat - seveda pa so najboljše tiste s pogledom na toblerone.

foto: zermatt.chGalerija

loading ...
  • 1
  • Izberi svojo nastanitev

Izberi svojo nastanitev

loading ...
Copyright © 2007–2023 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.