Veysonnaz | Gorsko kolesarjenje Švica | MTB Holidays
+386 31 435 697
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen


Veysonnaz

Domov  >  svica  >  MTB Veysonnaz
Nastanitev
11 Nastanitev

Veysonnaz800 kilometrov čistega MTB užitka! Na gorskih pobočjih nad mestom Sion, se nahaja Veysonnaz - idilično gorsko mestece, ki skupaj s sosednjimi kraji Nendaz, La Tzoumaz in Verbier tvorijo slavno regijo 4 Vallées. Destinacija že desetletja privablja goste vseh vrst, skozi celo leto - in ti se z veseljem vračajo, sezono za sezono.

VZNEMIRLJIVO ENDURO POPOTOVANJE


Celotno področje 4 Dolin ponuja 23 enduro stez za vse nivoje znanja. Perfektno za ljubitelje dolgih spustov in naravnih tehničnih predelov ter prekrasnih panoramskih razgledov - skupna bera urejenih stez znaša kar 213 kilometrov! Dosežite magične vrhove na vašem gorskem kolesu, nato pa se spustite skozi raznolike enoslednice, ki bodo zadovoljile še tako zahtevnega kolesarja. Da pa bo vaša enduro izkušnja še toliko boljša, si jo lahko s pomočjo javnega prevoza skombinirate z ostalimi kolesarskimi predeli po vaših željah in trenutnemu navdihu. Brezplačni zemljevid celotnega kolesarskega področja z vsemi urejenimi stezami, vam je na voljo na informacijskih točkah po mestu ter na blagajni, kjer prodajajo vozovnice.

Pozor: enduro steze uporabljajo tako pešci kot kolesarji - pri tem upoštevajte dejstvo, da imajo peščci prednost. Tako v skladu z gorskim bontonom bodite prijazni ter ob srečanju upočasnite svojo vožnjo.

ADRENALIN IN ZABAVA - BIKE PARK VERBIER


Verbier je postal eden izmed vodilnih MTB destinacij v Švici, med drugim zahvaljujoč tudi njegovemu bike parku. Adrenalinska zabava je zagotovljena na 8 progah. Te so izdatno obogatene s skoki in dodatnimi elementi, da zadovoljijo apetite prav vseh obiskovalcev. Najvišja točka bike parka je Les Fontanets (2.475 m.n.v.), od tu pa se spustite vriskajočim užitkom naproti, vse nazaj do Verbierja (1.500m.n.v.). Konfiguracijo prog sestavljajo dve modri, ki sta namenjeni predvsem začetnikom, ostalih šest pa je primernih za bolj napredne in izkušene gorske kolesarje. V skupni izmeri ponuja Verbier Bike Park več kot 17 kilometrov prog, ki so poleg vseh elementov, začinjeni tudi z enkratno kuliso pristne alpske narave. Brezplačni zemljevid bike parka Verbier vam je na voljo na informacijskih točkah po mestu ter na blagajni, kjer prodajajo vozovnice.

CROSS COUNTRY DOŽIVETJE


Pri cross country raziskovanju, nikoli ne veste kaj vas bo čakalo za ovinkom. Še posebno v regiji Verbier, kjer je vse mogoče. Dih jemajoči razgledi, naravna bogastva in kulturni spomeniki prepletajo prav vsako pot v mreži, v kateri vam jih je navoljo več kot 500 kilometrov. Tako noben dan ne bo enak prejšnjemu, doživetja pa stopnjevala do te točke, da boste kaj kmalu začeli razmišljati, kako bi se lahko preselili v te kraje - če ne drugega, pa že pogled v koledar, kdaj bo spet možnost dopusta. Cross country kolesarjenje je primerno za vse nivoje znanja ter telesne pripravljenosti, izdatno pa si pri kombinaciji kolesarskih tur lahko pomagate z javnim prevozom. Izjemno pa je cross country priljubljen med družinami.

E-KOLESARJENJE - 5 ZVEZDIČNO UDOBJE


Gorskokolesarski užitki so na področju Verbier, Val de Bagnes in La Tzoumaz dostopni prav vsem. In seveda se nihče ne bo odrekel opciji ponoči v obliki električnega pogona, zato da dosežete gorske vrhove nad področjem 4 Vallées. Tako je dih jemajoča narava, prekrasni panoramski pogledi, svež gorski zrak in vse ostali naravni zakladi na vaši dlani, brez da bi bilo potrebno zato skoraj izdihniti. V povprečju vas bodo e-kolesa 'popeljala' med 50 in 100 kilometri, odvisno od tega, koliko boste vi pedalirali. A brez skrbi, na poti boste našli tudi kakšno polnilnico za dodatno moč vaše baterije, medtem ko se okrepčate z okusno malico. V kolikor nimate svojega e-kolesa, pa si ga seveda lahko izposodite. Izposoja je mogoča za osebe, ki so starejše od 16 let (od 14 let za tiste, ki imajo veljavno vozniško dovoljenje za motorno kolo). Za popolno družinsko doživetje pa pride v poštev tudi najem otroške prikolice za kolo (primerno za otroke 5-10 let).


foto: veysonnaz.ch


Veysonnaz Švica gorskokolesarjenje

Galerija

loading ...
  • 1
  • Izberi svojo nastanitev

Izberi svojo nastanitev

loading ...
Copyright © 2007–2023 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.