Lenzerheide | Gorsko kolesarjenje Švica | MTB Holidays
+386 31 435 697
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen


Lenzerheide

Domov  >  svica  >  MTB Lenzerheide
Nastanitev
8 Nastanitev

LenzerheideDoživite popolne gorskokolesarske počitnice na področju GraubündenVam gorsko kolesarjenje pomeni svoboda in akcija? So enoslednice in neokrnjena narava vaša motivacija za poganjanje pedal? Vam žičniške in železniške povezave pomenijo pomoč pri transportu, spust v dolino pa je krona vaše kolesarske ture? Če ste na ta vprašanja odgovorili z 'da', potem bo za vas Lenzerheide pravi raj na zemlji. Tako celotno področje ponuja široko razprto mrežo 900 kilometrov urejenih poti, ob katerih pa vam izdatno pride v pomoč kombiniranje z delujočimi žičniškimi napravami ali železniškimi povezavami. Vse skupaj pa se razteza kar čez 6 področij, katere so zaradi svojih naravnih značilnosti med seboj zelo različne. Tako je lahko prav vsaka kolesarska tura zgodba zase in vsak dan novo raziskovanje. Ker je na področju Graubünden prav vsaka pohodna pot primerna tudi za gorsko kolo, boste lahko preko njih dostopali do najbolj odmaknjenih in skritih področij, ki vas bodo s svojo magičnostjo in razgledi očarali, da jih še dolgo ne boste pozabili.

⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣

Bike park


Bike Kingdom Lenzerheide je bil zgrajen med letoma 2013 in 2014, med srednjo postajo Scharmoin in spodnjo postajo Rothorn. Svojim obiskovalcem ponuja 5 različnih spustov, ki bodo zadovoljila tako začetnike, kot tudi profesionalce. Sam park pa je tudi gostitelj tekmovanj na najvišji svetovni ravni.

Za začetnike in tudi družine je na voljo preprosti FLOWline, za bolj napredne kolesarje sta na voljo PRIMEline in SHOREline, najbolj izkušene pa pričakujejo črni progi STYLEline in World Cup STRAIGHTline. Vse proge so skrbno in redno vzdrževane, sezonsko pa se posodobi in spreminja tudi konfiguracija, tako da je vsako leto nekaj novega. Ob posameznih progah je na voljo voljo tudi ogromno različnih elementov, s katerimi si lahko kombinirate vaš spust po željah in navdihu.

Alpinbikepark Chur ponuja prekrasne spuste, prežete z zabavo in adrenalinom. Iz vrha parka, ki se nahaja na višini 1.595 metrov, boste pri spustu premagali višinsko razliko kar 1.000 metrov, ta pa se zaključi z veličastnim prihodom v mesto Chur, pri postaji Alpin Center. Odkar so tu gostili švicarsko državno downhill prvenstvo leta 2009, je park zelo razširil svojo ponudbo in modernizrial infrastrukturo. Zgodba o uspehu in priljubljenosti pa je vidna že nekaj let, saj vsako leto beležijo večji obisk, sam park pa velja za enega najboljših in najbolj priljubljenih v Švici.

Za začetnike in tudi družine sta na voljo modri progi Bambi Flow in Chur Flow, za bolj napredne kolesarje pričakuje rdeča proga Alpenride, najbolj izkušene pa pričakujejo črni progi Rock n'Roll in Vertigo. Vse proge so skrbno in redno vzdrževane, sezonsko pa se posodobi in spreminja tudi konfiguracija, tako da je vsako leto nekaj novega.

Explore in e-Bike


Kot pri vseh ostalih športih, so tudi pri gorskem kolesarjenju prisotne preference, katere kolesarji radi uporabimo kot merilo. Te so najpogosteje izražene v znani športni metriki: hitreje, višje, močneje. A vendar za pristen kolesarski užitek, nepozabne počitnice ter vrhunske razglede lahko doživite tudi na bolj miren in udoben način - Lenzerheide poskrbi in razvaja tudi takšne tipe kolesarjev. Nudi urejene naravne poti, ki vodijo do najbolj mirnih kotičkov prodročja, ob poteh pa boste našli tudi ogromno točk, z izvrstno lokalno kulinarično ponudbo. Popolno za vse, ki s kolesom iščete malce odklopa od novodobnega sveta ter iščete bolj intimno doživetje v naravi - s pomočjo elektrike ali brez.

Family


Zagotovljena zabava za velike in male otroke! Na celotnem področju je na voljo ogromno terenov in poligonov, da bodo vaši najmlajši varno in hitro spoznavali svet gorskega kolesarjenja: novi Hörnli Trail v Arosi, FLOWline in Skill Center v Bike Kingdom Park ter modri progi Bambi Flow in Chur Flow v Alpinbikepark Chur. Na voljo pa je tudi mnogo tečajev ter šol, kjer izkušeni vodniki preko zabavnih vaj poskrbijo, da bo vašim najmlajšim dan minil še prehitro.

foto: arosalenzerheide.swiss


MTB počitnice v Švici, Lenzerheide.

Galerija

loading ...
  • 1
  • Izberi svojo nastanitev

Izberi svojo nastanitev

loading ...
Copyright © 2007–2023 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.