Crans Montana | Gorsko kolesarjenje Švica | MTB Holidays
+386 31 435 697
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen


Crans Montana

Domov  >  svica  >  MTB Crans Montana
Nastanitev
9 Nastanitev

Crans MontanaGorsko središče na sončni planoti tvorita mondena četrt Crans z obilico komercialne ponudbe in cenovno dostopnejša Montana, ki je bližje športni hrbtenici - seriji žičnic na ledeniški (skoraj) tritisočak Plaine Morte. Poletni čari Crans-Montane so v primerjavi z zimo kar malo zapostaljveni, a se v zadnjih letih s pogumnimi naložbami trudi iz mondenega letovišča postati še cilj za mlade in ljubitelje akcije.

Zadnja pridobitev je atraktiven viseči most čez globel Bisse du Ro, ki so ga odprli v 2020. Domačini so si že pred pol tisočletja v prepadne stene pribili leseno pot, ki v današnji obliki predstavlja pohodniški vrhunec teh krajev, s to atrakcijo pa je še bolj spektakularna. Že v letu 2018 so poskrbeli za zabavo mladine, najprej z ureditvijo Beach Cluba ob jezeu Etang Long, nato pa z gradnjo pravega templja športa in akcije Chalet Alaïa. Gre za največje (in odlično) švricarsko središče akcijskih športov s trampolini, skakalnicami in doskočišči v peno in notranjim ter zunanjim skate parkom na skupno 5.000 kvadratnih metrih površine.

⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣

Kolesarjem po švicarsko pometajo mrežo 177 kilometrov enduro, cross-country in drugih gorskih poti. Najbolj enkraten je kolesarski izlet po ledeniku Plaine Morte (2.883 m.n.m.), kamor vas popelje gondola, nato pa spust v 2.400 višinskih metrov nižji Sion, kjer se zgodba zaključi na terasi lokalne pivovarne.

Razgledi na panoramo štiritisočakov onkraj Rone se ponujajo tudi pohodnikom in gorskim tekačem, ki so jim uredili že 15 razgibanih trailov v skupni dolžini 200 kilometrov. Med najbolj slikovitimi je pot do slapov Tièche, ki se vije nad globeljo Bisse du Tsittorèt in po stoletni poti Crans-Montana. Oddahnete si lahko s postankom v eko-muzeju Colombiere, v bližnjih gostilnah pa se pocrkljajte z odličnim lokalnim sirom in degustacijo divjih rastlin. Od leta 2014 na pobočjih Crans-Montane prirejajo festival Vision Art, kjer betonskim objektom sredi narave vlivajo dušo - trajne poslikave poleti vabijo na umetniški safari, peš ali s kolesom, ogledate pa si jih lahko tudi pozimi, saj so večinoma posejane ob 140 kilometrih vzorno urejenih prog.
⁣⁣
foto: crans-montana.ch


Crans Montana MTB počitnice

Galerija

loading ...
  • 1
  • Izberi svojo nastanitev

Izberi svojo nastanitev

loading ...
Copyright © 2007–2023 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.