Aletsch Arena | Gorsko kolesarjenje Švica | MTB Holidays
+386 1 600 80 80
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen


Aletsch Arena

Domov  >  svica  >  MTB Aletsch Arena
Nastanitev
12 Nastanitev

Aletsch ArenaV gorskem središču Aletsch Arena, ki ga je po zaslugi največjega alpskega ledenika Aletsch odkljukal tudi UNESCO, si za postojanko izberite eno od treh vasi brez avtomobilov: Riederalp, Bettmeralp in Fischeralp, do katerih je dostop možen le peš ali z žičnicami, ki se vzpenjajo vsaka v svojo vas (največja je Bettmeralp).

V primerjavi z drugimi švicarskimi sreidšči Aletsch Arena ponuja manj komercialinih vsebin, zato je prava izbira predvsem za vse, ki si želijo mirnih počitnic in temeljitega polnjenja baterij. Od decembra 2019 je glavno izhodišče za vzpon na planoto v Fieschu, kjer so zgradili prometno vozlišče z železniškim in avtobusnim terminalom ter neposrednim dostopom do nove kabinske žičnice. Ta vas z 10-sedežnimi kabiniami serije D-line popelje na 1.144 metrov višje ležeči Fiescheralp. Nad ledenikom so si izmislili senzorična doživetja in dokaj izviren stik z naravo. Preizkusite lahko meditativno jogo z razgledom ali v gozdu, prakticirate jo lahko celo na SUP-u. Terapevtstki učinek ima tudi gozdno kopanje sredi tisočletnega gozda, najbolj pirljubljene pa so močne energijske razgledne točke Harmonija (Bettmerhorn), Jasnina in Užitek (obe Eggishorn), do katerih se sprehodite ali vzpon premagate z žičnico. Tu lahko odvržete skrbi in težave - zapišite jih na svoj srečni kamen in ga za vedno pustite ob eni izmed razglednih točk!

Kolesarski novosti zadnjih sezon sta dva nova parka. Bike Park Aletsch (Bettmeralp) poleg otroškega traila ponuja najvišje ležeči asfaltirani pump track na svetu (1.970 m.n.m.), Iische Park (Riderealp) pa običajen pump track in dober flow trail. Sredi poletja napihnejo še Big Air Bag za akrobatske treninge kolesarjev. Na Aletsch Areni lahko vse poletje prevozite tudi Stoneman Glaciara, eno od petih MTB-preizkušenj, ki jih je Roland Stauder zasnoval še v Italiji (Dolomiti) in Avstriji (Taurista), na nemško-češki meji (Miriquidi) in v Belgiji (Arduenna). 127-kilometrski Stoneman Glaciara vodi na vrh ledenika Aletsch in se spusti v Mörel. Sledi kraljevski 1.600-metrski vzpon na prelaz Breithorn (2.451 m.n.m.), od koder se spustite v dolino Binntal in ob reki Roni raziskujete skrivnostne vasice, dokler ne naročite ciljne kave v Obergomsu.

foto: aletscharena.ch
loading ...
  • 1
  • Izberi svojo nastanitev

Izberi svojo nastanitev

loading ...
Copyright © 2007–2023 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.