Pontedilegno-Tonale | Gorsko kolesarjenje Italija | MTB Holidays
+386 31 435 697
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen


Pontedilegno Tonale

Domov  >  Italija  >  MTB Pontedilegno Tonale
Nastanitev
1 Nastanitev

Pontedilegno TonaleNad dolino Camonica učinkovito uresničujejo cilje - smučarskega so s povezavo štirih smučišč v eno dosegli že pred leti, predvsem pa poskrbeli, da se zimska harmonija prenaša tudi na poletje. Glede na pestro ponudbo jim je očitno uspelo, zato se že pripraljvajo na novi mejnik - do konca leta 2021 nameravajo z novim mestnim wellnessom doseči še termalni razcvet. Po gradbišču sodeč, jim bo uspelo tudi to. Hrbtenico destinacije predstavlja kabinska žičnica med Ponte di Legno in 600 metrov višjim Passo Tonale. Kraja sta si zelo različna. Kolesarsko-pohodniški odvisniki se nastanite na prelazu Tonale, da boste spali v bolj športnem vzdušju in tik pod pobočji, ki se jih boste lotevali vsak dan. Za kaj več izberite Ponte di Legno. Čudovite mestece ob potoku, čez katerega se vijejo številni mostiči, ohranja šarm tipičnega italijanskega gorskega letovišča. Odlično se vklaplja v naravo, ponudbe je na pretek in na vsakem koraku začutite tradicijo Dolce Vite.

Na divje vode


Strme in ozke globeli s potoki, v katere se čez poletje topi ledenik Prseena, so odlična igrišča za soteskanje. Do konca septembra se lahko prijavite na vodeno turo, kjer boste - morda prvič - vstopili v adrenalinski svet deročih potokov. Po naravnih toboganih se prebijajo skozi ozka skalna grla in ustvarjajo tolmune, ki so v neoprenu najboljši bazeni. Za res divjo izkušnjo se morate s prelaza Tonale spustiti v dolino adrenalina Val di Sole. Najbolj slovi po reki Noce z 28 plovnimi kilometri, ki velja na najboljšo divjo vodo v Evropi. Velik del kanjona namreč sodi v težavnostni razred 5/5 - za primerjavo, turistom namenjeni del Soče je v razredu 2-3/5... Seveda neizkušenih turistov na te odseke ne spustijo, a je tudi preostanek reke zanimiv. Lotite se ga lahko na raftu ali kajaku, rečni bob pa je zaradi plavanja bolj naporen. Vseeno ga preizkusite, saj je ta izkušnja na varnem štirikilometrskem spustu odlična.
Divji spusti ali legendarni prelazi?


Pontedilegno-Tonale ponuja oboje, odlične cestne etape in suveren teren. Kolesarska pot dell'Oglio z izhodiščem v mestecu Ponte di Legno sodi med najlepše v Italiji in na dolžini 282 kilometrov povezuje štiri province Lombardije. Cestni kolesarji se doline Camonica spoprimite z nekaterimi od najbolj zahtevnih etap profesionalnega kolesarstva, kot so prelazi Tonale, Gavia in Mortirolo. Gorskim kolesarjem je namenjenih 500 kilometrov poti po naravi, ki so razdeljene po zahtevnosti. Za več adrenalina se lahko spuščate po progah gravity v Bike Parku Pontedilegno-Tonale ali uberete kakšno stezo enduro, ki se spušča po popolni divjini. Za otroke so poleg družinskih kolesarskih poti na voljo Flow Bike Park Tonale z razburljivim Gravityjem, Skill Park za ogrevanje in vajo ter Northshore-Pontedilegno za prve korake na gorskem kolesu.

Družinski izleti, vodoravno in navpično


Po makadamih nad prelazom Tonale se lahko (družinsko) vozite tudi z najetimi štirikolesniki. Z njimi se po gozdovih prebijte do utrdbe iz prve svetovne vojne Forte Mero, nato vas pot vodi v dolino Val di Strino in nazaj do izhodišča. Mimogrede, najeti štirikolesnik lahko vozite z B-kategorijo in vkrcate enega otroka. Bi se raje sprehajali v družbi haskija, ki mu je sprehod v zabavo in rad pomaga pohodnikom? Izlet boste zaključili v sirarni Andree Bezzija, ki proizvaja odlične sire, bogate z maščobami omega 3 iz svežih trav, s katerimi se hranijo tamkajšnje krave.

Če ste doslej le občudovali plezalce, ki z golimi rokami premagujejo navpične stene, se jim tokrat pridružite. Na prelazu Paradiso vas bodo gorski vodniki varno naučili osnov plezanja, tečaja se lahko udeležijo starejši od 14 let. Za finale se na kavo in sok z najlepšim razgledom povzpnite na 3.016 metrov nad morjem. Sodobna osemsedežna kabinska žičnica spleza na ledenik Presena v pičlih sedmih minutah, po sestopu pa vas čaka približno peturna vožnja domov.

foto: Consorzio Pontedilegno Tonale - Gian Battista Baldelli, Mauro Mariotti
loading ...
  • 1
  • Izberi svojo nastanitev

Izberi svojo nastanitev

loading ...
Copyright © 2007–2023 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.