Livigno | Gorsko kolesarjenje Italija | MTB Holidays
+386 31 435 697
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen


Livigno

Domov  >  Italija  >  MTB Livigno
Nastanitev
10 Nastanitev

LivignoMali Tibet - mednarodna prestolnica za gorske kolesarje in ljubitelje outdoor športovLivigno se nahaja na severu Italije, stisnjen med Avstrijo in Švico, in obdan z mogočnimi tritisočaki. Jedro področja je 12 kilometrov dolga dolina, v kateri na višini 1.800 metrov leži mesto z večino turistične in namestitvene infrastruktrue. Livigno spada med elitno družbo destinacij, ki na evropskem parketu med kolesarji uživajo izjemno visok ugled. S svojim širokim razponom kolesarske ponudbe zagotavlja preprosto nepozabne MTB počitnice! Ponudbo sestavljata kar 2 bikeparka in vsa potrebna dodatna infrastruktura ter spremljevalne dejavnosti v obliki vodenj, delavnic, izposoje opreme, dogodkov itd. Vse transportne usluge znotraj doline in žičniške naprave obeh parkov so vam na voljo z enotno vozovnico BikePass. Na eni strani doline vas čaka Mottolino Fun Mountain, ki ponuja 13 downhill in freeride prog, ki se ločijo glede na 3 različne nivoje zahtevnosti. Za dodatno zabavo in adrenalinske vložke vas na progah čaka tudi mnogo lesenih objektov. Ko boste prevozili celoten park Mottolino, vas naslednji dan na sosednjem hribu pričakuje Carosello 3000 Mountain Park, ki ponuja kar 25 kilometrov urejenih prog za vse okuse.

V kolikor ste pristaši bolj mirnega kolesarjenja in vam je bližje raziskovanje skritih kotičkov ter lovljenje prekrasnih razgledov, vas bo Livigno zagotovo navdušil. V svoji neposredni okolici je zarisanih kar 3200 kilometrov kolesarskih stez, prav vse pa so preko GPS tehnologije označene v sistem Bike Tours&Track. Tako se lahko z GPS sledilnikom (v kolikor ga nimate, si ga lahko izposodite) podate na raziskovalno avanturo v lastni režiji ali pa si najamete lokalnega vodnika, ki vam bo razkril marsikatero skrivnost te pravljične gorske destinacije. Kar se tiče vodenih kolesarskih tur, so te prilagodljive glede na želje in pričakovanja kolesarjev: freeride, downhill, enduro, cross country, e-bike, fat bike - ne glede na vaše prevozno sredstvo ali kolesarski stil, profesionalni vodniki zagotavljajo najbolj pristno izkušnjo Livigna in okolice.

⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣


Poleg gorskega kolesarjenja, je Livigno meka tudi za vse ostale outdoor športe: pohodništvo, gorki tek, jadralno padalstvo, veslanje na jezeru... mnogo profesionalnih ekip iz sveta nogometa, atletike in ragbija si je to idilično destinacijo izbralo za bazo pripravljalnega obdobja na tekmovalno sezono. Poleg gorskih, pa tu svoj raj najdejo tudi cestni kolesarji, saj se v bližnji okolici nahaja kar nekaj kultnih alpskih prelazov legendarne kolesarske dirke Giro d'Italia - Stelvio, Bernina, Gavia, Mortirolo, Foscagno, Maloja.

Ko boste zaključili aktiven dan in svoje gorsko kolo očistili na spodnji postaji žičniških naprav, se podajte na sproščeno preživljanje popoldanskga časa v mestu. Na ulicah mesta boste našli nemalo barov ter restavracij, kjer boste lahko ob kozarcu Aperola in kakšni lokalni specialiteti podoživljali svoj aktiven dan.

p.s. Livigno leži v brezcarinski coni, kar omogoča super ugodne nakupe hrane, pijače, oblačil ter tudi goriva.

Foto & video: Carosello 3000 S.R.L., Mottolino S.p.A., Azienda di Promozione e Sviluppo Turistico S.R.L.Galerija

loading ...
  • 1
  • Izberi svojo nastanitev

Izberi svojo nastanitev

loading ...
Copyright © 2007–2023 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.