Kronplatz | Gorsko kolesarjenje Italija | MTB Holidays
+386 31 435 697
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen


Kronplatz

Domov  >  Italija  >  MTB Kronplatz
Nastanitev
8 Nastanitev

KronplatzPriljubljen in predvsem zaradi zimske sezone poznan med Slovenci- Kronplatz v Južni Tirolski, kot najseverjenejši regiji Italije, obsega edinstveno in osupljivo raznoliko pokrajinsko mešanico. To je dom tiste prave kolesarske pustolovščine z veliko začetnico, ki ponuja nešteto možnosti tako za profesionalne individualce, amaterje kot tudi družine!

MTB park v Kronplatzu je sinonim za adrenalin. Kot prvi v tej regiji je bil park ustanovljen leta 2010 s strani dveh lokalnih kolesarskih navdušencev. Vijugaste enoslednice prečkajo pečinske grebene Alp in se vijejo skozi bogat gozdni predel te hribovite pokrajine. Na vrh Kronplatza vas lahko popeljejo žičnice Riscone, Valdaora, Furkelpass in San Viglio di Marebbe.

Regija, ki meji na Dolomite je iskreno prava poslastica za gorske kolesarje! Predel Valdaora ponuja kar 6 različnih stez za gorske kolesarje: 1 lažje težavnosti, 2 srednje in 3 težji traili, ki čakajo na tiste prave adrenalince ! Naše priporočilo za tiste najbolj zagrete: obvezen spust po Freeride Trailu Herrnsteig. Med užitkarskim 8 km dolgim spustom v dolino premagate kar 1300 m višincev, vmes pa vas čaka prava mešanica korenin, kamenja in zemlje ! Ta legendaren trail je neverjetno dolg, vijugast in precej zahteven, zato ga priporočamo bolj izkušenim kolesarjem.

V okolici Kronplaza je kar nekaj manjših krajev, ki ponujajo številne namestitve. Med bolj znanimi je srednjeveško mesto Brunico s številnimi manjšimi počitniškimi naselji, vasi kot to Ladin Dolomisti San Viglio in San Martin, aktivna družinska vas Valdaora-Olang ter številni drugi idilični kraji, obkroženi z veličastnimi ledeniki. V okolici Kronplatzu je tudi veliko športnih trgovin, kjer si lahko izposodite kolo kot tudi vso dodatno opremo in zaščito. V kolikor se na kolesu ne počutite povsem samozavestni, vam je na voljo kar nekaj agencij, kjer si lahko rezervirate vodene ure s kvalificiranim vodnikom.

Pridite in se prepričajte sami!

⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣


Foto & video: Tourist Office Bruneck Kronplatz Tourism


Kronplatz Dolomiti Italija bike park

Galerija

loading ...
  • 1
  • Izberi svojo nastanitev

Izberi svojo nastanitev

loading ...
Copyright © 2007–2023 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.