Finale Ligure | Gorsko kolesarjenje Italija | MTB Holidays
+386 31 435 697
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen


Finale Ligure

Domov  >  Italija  >  MTB Finale Ligure
Nastanitev
18 Nastanitev

Finale LigureŠarmatno italijansko mestece, vpeto med Ligurskim morjem in alpami, ki se lahko pohvali z eno največjih mrež naravnih enoslednic v Evropi. Kultni Finale Ligure že mnogo let sodi med najbolj priljubljene MTB destinacije, svojo kulturo in ⁣⁣outdoor DNK pa skrbno neguje in pooseblja na prav poseben način. Slogan kraja pove vse: 'Najprej vas bo presenetil, nato pa vam bo ukradel srce.'

Sama regija je na outdoor sceni prisotna že več let in ima bogato zgodovino. Prvotno je privabljala predvsem plezalce in pohodnike, v zadnjih 20 letih pa so svoj primat najbolj množičnih obiskovalcev prevzeli gorski kolesarji. Raznovrsten in razgiban teren se od obale dviguje tudi preko 1.000 metrov višine ter tako omogoča vrhunske spuste za vse nivoje znanja. Ti so speljani po obsežni mreži, trenutno pa jih je že kar 158 - številka pa vsako sezono raste. Močan atribut te destinacije je tudi prijetna sredozemska klima, ki omogoča sezono, dolgo 365 dni na leto.

Najbolj priljubljen bo seveda shuttle, s katerim boste hitro premagali višnisko razliko in energijo privarčevali za spuste. Za najbolj pristno izkušnjo vam priporočamo najem lokalnega vodnika, ki vam bo razkazal vse skrite kotičke tega gorskokolesarskega bisera. Skupno je kolesarjem na voljo kar 20 agencij, ki obratujejo v pod konzorcijem, z imenom Finale Outdoor Region. Izbirate lahko med različnimi načini shuttlanja - celodnevni v spremstvu vodnika, celodnevni shuttle brez vodnika ali pa single lift. Seveda pa se lahko na raziskovanje področij podate tudi le s pomočjo pedal, malce lažje bo za tiste z električno pomočjo.

For You Card je uradna kartica konzorcija Finale Outdoor Region. Z njo lahko koristite številne ugodnosti, obenem pa pomagate pri nadaljnji gradnji in vzdrževanju trailov. Deluje tako, da se s kartico validirate ob koriščenju storitev pri vseh uradnih ponudnikih (bike shuttle, kavarne, restavracije, bikeshopi itd.), določen odstotek vašega nakupa pa gre direktno trailbuilderjem za gradnjo, vzdrževanja in nadaljnji razvoj kolesarske infrastukture. Obenem pa si z nakupi prislužujete tudi točke, preko katerih lahko potem koristite tudi določene ugodnosti in popuste.

Finale Ligure je vsekakor kolesarska regija, ki mora biti na meniju vsakega pravega gorskega kolesarja - tudi po večkrat na leto. Izjemno razvejana mreža idiličnih trailov, odlčina kulinarika, gostoljubni domačini ter klima, ki omogoča sezono 365 dni na leto. Vseeno je po našem mnenju najboljši čas za obisk področja Finale Ligure med septembrom in aprilom, ko so pri nas temperature nižje in razmere bolj vlažne.
foto: Finale Outdoor Region, Freeride Outdoor Village Finale Ligure


Finale Ligure mtb trails

Galerija

loading ...
  • 1
  • Izberi svojo nastanitev

Izberi svojo nastanitev

loading ...
Copyright © 2007–2023 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.