Cervinia | Gorsko kolesarjenje Italija | MTB Holidays
+386 31 435 697
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen


Cervinia

Domov  >  Italija  >  MTB Cervinia
Nastanitev
10 Nastanitev

CerviniaMala smučarska vasica Breuil-Cervinia se nahaja na italijanski strani mogočne gore Matterhorn, oziroma Monte Cervino, kot to legendarno goro imenujejo v Italiji. Cervinia je že več kot stoletje na visoko seznamu želja alpinistov, pohodnikov in smučarjev. Zadnjih nekaj let, pa to področje privablja tudi gorske kolesarje. Obsežna mreža, urejenih bikepark poti in naravnih enoslednic, ledeniki, gore ter jezera zagotavljajo nepozabne razglede in epske dneve na kolesu. V samem kraju pa vas čaka sproščen utrip domačinov ter izvrstna kulinarična ponudba.

Sama vas leži na višini 2.000 metrov in vsi, zelo dobro označeni, traili se vijejo od te točke navzgor. Večina njih se začne na območju Laghi Cime Bianche, skoraj 900 metrov višje. Bikepark zaradi svoje nadmorske višine zelo raznolik teren – na vrhu vas pričaka skalnat alpski svet, na sredinskem nivoju zeleno podrastje, na spodnjem delu pa se traili zaključujejo v gozdnem objemu. V kolikor imate srečo in vremenske razmere to dovoljujejo, se lahko povzpnete še višje - na Plateau Rosa, ki omogoča divji spust iz višine 3.458 m.n.v. Seveda je to pravi preizkus vzdržljivosti, mnogi pa boste ta spust prepoznali iz vsakoletne prireditve Maxiavalanche. Takrat se po snegu, v dolino skupaj zažene več sto tekmovalcev, ki se nato z vratolomnimi manevri kar najhitreje poskušajo 'prebiti' do cilja, ki je v vasi, skoraj 1.500 metrov višinske razlike nižje.Tako, kot je raznolika narava na področju, pa so raznoliki tudi tipi ter težavnostne stopnje poti v bikeparku. Flow linije, naravne poti, tehnično zahtevnejše enoslednice, skoki, leseni objekti in bande.. Cervinia gorskemu kolesarju ponuja vse. V kolikor pa bi radi raziskovali področje izven okvirjev bikeparka, imate možnosti pravzaprav neomenjeno. Za maksimalni izkoristek in turo izdelano po meri, priporočamo najem lokalnega vodnika.

Dobro je vedeti: nakup 2- in več-dnevne bike pass vozovnice vam v omogoča tudi koriščenje bikeparkov La Thuile, Pila in Monterosa. Vsi se nahajajo relativno blizu in tako ponujajo odlično možnost enodnevnega izleta in raziskovanja še ostalih destinacij regije.

foto: cervinia.it / Cervino SpA - Niccolò Venturin


Cervinia MTB kolesarjenje

Galerija

loading ...
  • 1
  • Izberi svojo nastanitev

Izberi svojo nastanitev

loading ...
Copyright © 2007–2023 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.