Andalo Dolomiti Paganella | Gorsko kolesarjenje Italija | MTB Holidays
+386 31 435 697
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen


Andalo Dolomiti Paganella

Domov  >  Italija  >  MTB Andalo Dolomiti Paganella
Nastanitev
8 Nastanitev

Andalo Dolomiti PaganellaAndalo je poln presežkov. V zimskem času je to priznan smučarski kraj, kamor radi zahajajo ljubitelji zavidljivih razgledov in popolnih zimskih pogojev. Poleti pa velja njihov kolesarski park za enega najboljših v Evropi in to kljub temu, da je to najmlajši park v regiji Trentino, Dolomiti!

Celotno področje, združeno pod imenom Dolomiti Paganella Bike, skupno obsega več kot 400 km urejenih kolesarskih prog. Območje je razdeljeno na tri cone, in sicer vključuje področje treh vasi: Fai della Paganella, Andalo in Molveno. Cone so med seboj prepletene z mrežo gorsko-kolesarskih stez za različne ravni znanja (začetnike, napredne, družine) in različne discipline (flow, freeride, enduro), sedežnicami in enoslednicami. Poleg tega ima park kar tri pump tracke in eno najlepših učnih con (skill area) v Evropi.

⁣⁣⁣
⁣⁣⁣

Središče parka predstavlja “The Cave” Trail center, kjer lahko kolesarski obiskovalci pridobijo vse potrebne informacije za svoje bivanje. Na tem mestu se namreč nahaja info točka, trgovina, izposojevalnica koles, skill track, pump track, sedež Paganella Bike Akademije in priznana UCI MTB šola.

Kolesarsko območje je izvrstno označeno, saj ponuja dobro vidne kolesarske poti, polnilnice za e-bike, zemljevide in GPS sledi, kar zagotavlja precejšno varnost. Poleg kolesarskih parkov, flow trailov, enoslednic in tehničnih prog prog je na voljo še nešteto kilometrov urejenih kolesarskih poti za enduraše. Med bolj znanimi je t.i. Bear Trail (Pot medveda), ki je odlično doživetje za zahtevnejše kolesarje in ki s skoraj 60 kilometrov povezuje vse tri prej omenjene vasice. Druga je prava all-mountain avantura, t.i. 'Pot od jezera', ki je dolga dobrih 75 kilometrov in ki ponuja dih jemajoče panoramske razglede na enega najbolj znanih jezer v regiji - Molveno.

Področje se neprestano razvija in tako močno konkurira preostalim kolesarskim parkom v Evropi. Kraj ponuja pestro izbiro kolesarskih delavnic za vse nivoje in stile vožnje. Prav tako je obiskovalcem na voljo nešteto organiziranih kolesarskih izletov, ki jih ponujajo lokalne agencije in katere vodijo usposobljeni kolesarski vodniki. V vasici je med sezono običajno precej živahno s pestrim izborom priznanih kolesarskih dogodkov in festivalov. Prav tako ima ta vasica do potankosti organiziran ves transport, med drugim je kolesarjem omogočena uporaba kolesarskih shuttlov (BiciBus), ki so najbolj priljubljene predvsem med družinami z mlajšimi otroci.

Kot zanimivost kraja lahko omenimo tudi Andalo Life Park, ki se nahaja na samem začetku te vasice. Gre za večinoma brezplačen športni park, ki vključuje kolesarski trail center, plezalno steno, jahalno šolo, tenis igrišča, mini golf, in še vrsto drugih igrišč namenjenih tistim najmlajšim obiskovalcem. Poleg tega je tu tudi majši avtokamp, za tiste bolj avanturistične obiskovalnce.

Na kratko lahko povzamemo, da je Andalo kraj, ki ponuja vse in še več. Od izjemnega kolesarskega parka, ki bo najvdušil prav vsakega kolesarja, do vrste najrazličnejših namestitev, restavracij in ostale turistične ponudbe, ki bo zadovoljila prav vsakega obiskovalca tega očarljivega kraja.
⁣⁣⁣⁣
Foto: Azienda per il Turismo Dolomiti Paganella, Dolomiti Paganella Bike


Alta Badia Sella Ronda Italija gorsko kolesarjenje

Galerija

loading ...
  • 1
  • Izberi svojo nastanitev

Izberi svojo nastanitev

loading ...
Copyright © 2007–2023 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.