Alta Badia | Gorsko kolesarjenje Italija | MTB Holidays
+386 31 435 697
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen


Alta Badia

Domov  >  Italija  >  MTB Alta Badia
Nastanitev
9 Nastanitev

Alta BadiaGorsko kolesarjenje ima v Italiji dolgo in obsežno zgodovino, prav Dolomiti pa so tisti, ki vsakoletno privabijo največ kolesarjev. Pravljična kulisa v samem srcu Unescove dediščine zagotavlja užitke, pri katerih jim stežka konkurira katero koli drugo gorsko področje na svetu.

Celotna regija je ogromna, po vzoru megalomanskega smučarskega konzorcija Dolomiti Superski, ki ga sestavlja 12 destinacij, je ta zelo uspešna zgodba prenešena tudi na poletno sezono, kjer so vse aktivnosti in doživetja združena pod imenom Dolomiti SuperSummer. Kot tudi pozimi, je nekaj turističnih krajev povezanih z žičnicami in kolesarskimi progami, do drugih je potrebno koristiti transportne storitve ali pa se na pot podati s svojim avtomobilom. Najboljše pa je seveda, če si za vaše aktivne počitnice v Dolomitih izberete destinacijo, ki je lokacijsko ugodna in se nahaja na takšnem predelu, da imate vse logistične dostope na dlani.

In prav tu se skriva največja prednost področja Alta Badia, ki je razpeto med več naselij, pri katerih prednjačijo La Villa, Colfosco in Corvara. Leži direktno ob žičniških povezavah famozne krožne poti Sella Ronda, katero lahko najbolj pripravljeni prekolesarijo tudi brez transportnih pomoči. Poleg vseh naravnih danosti, kolesarskih užitkov ter tudi ponudbe ostalih aktivnih doživetij, pa je dopustovanje v Italiji posebno tudi zaradi kulinarike. Kljub temu, da so pri naših zahodnih sosedih na splošno zelo ponosni na svojo kulinarično dediščino, so jo prav v teh predelih Dolomitov vkomponirali v turistično ponudbo bolj kot kjerkoli drugje. Tako imate mnogo različnih aktivnosti ter produktov, ki bazirajo na lokalnih specialitetah, ki jih vsak lokalni chef modernizira po svoje. Razna popotovanja po rifugih s pokošino kulinaričnih dobrot, sommelierska vodenja, organizirani izleti ob sončnih vzhodih in zahodih s pojedino, še in še... v Alta Badii se bo vse začelo in končalo - pri hrani.

Gorsko kolesarjenje po Dolomitih, je za same uporabnike zelo preprosto. Vse je smiselno in jasno označeno, za dodatno pomoč so vam na voljo brezplačni zemljevidi s pojasnjenimi kolesarskimi potmi, mnogo poti je označenih tudi s tehnologijo GPS. Izbira poti je ogromna, vse pa je odvisno od tega, kakšen tip kolesarja ste in kaj na vašem kolesarskem dopustu želite doživeti. Za bolj adrenalina željne bo pravo mesto Bike Beats Trails na predelu Piz Sorega in Freeride Bike na predelu Gardenaccia. Raziskovalcem bo na kožo pisana legendarna krožna kolesarska pot Sella Ronda Tour, kjer boste s pomočjo žičniških naprav in odličnih naravnih enoslendnic naredili skoraj 60 kilometrov, obkrožili masiv Piz Boe ter si napolnili dušo s prekrasnimi razgledi - pot lahko prevozite v obe smeri, odvisno od razpoloženja in želja. Zaradi odličnega lokacijskega izhodišča, lahko s pomočjo vozovnice Dolomiti SuperSummer v tednu naredite urnik in vsak dan obiščete še ostale sosednje kraje, ki sodijo v vrh kolesarske ponudbe v Dolomitih - Val Gardena, Val di Fassa, Arabba...

Za najboljše doživetje, pa vsekakor priporočamo najem lokalnega vodnika, ki vam bo pričaral pristno doživetje in razkazal marsikateri kotiček, ki je povečini skrit večini obiskovalcev. Tega boste zlahka našli v kraju bivanja, saj se na licu mesta ogromno lokalnih agencij ponuja vodene izlete vseh tipov, tako za individualne goste, kot tudi za skupinska vodenja. Prav tako boste brez težav našli izposojevalnice koles, opreme, mehanične storitve ter specializirane trgovine.

⁣⁣


Foto & video: Alta Badia Brand Ltd. Consortium, Dolomiti Bike Galaxy; Harald Wisthaler


Alta Badia Sella Ronda Italija MTB holidays

Galerija

loading ...
  • 1
  • Izberi svojo nastanitev

Izberi svojo nastanitev

loading ...
Copyright © 2007–2023 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.