Val d'Isere | Gorsko kolesarjenje Francija | MTB Holidays
+386 31 435 697
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen


Val d'Isere

Domov  >  Francija  >  MTB Val d'Isere
Nastanitev
2 Nastanitev

Val d'IsereKot eden izmed najbolj mondenih smučarskih resortov francoskih Alp, Val d'Isere tudi poleti ne razočara. Tu okrog boste kolesarili na enih izmed najlepših trailov na svetu! Fantastično letovišče za gorsko kolesarjenje ponuja nekaj za vsakogar. Od novinca do profesionalca, downhillovca, enduraša ali ljubitelja cross-country stez. Od lovca na adrenalin do radovednega novopečenega navdušenca tega gorskega športa! Tu bo prav vsak našel tisti svoj najljubši trail, ki ga bo vozil iz dneva v dan! Odličen primer je proga “Popeye” nad Val d’Iserom. Ta 12 kilometrov dolga zelena proga z 850 metrov spusta je primerna za različne nivoje znanje, saj je trail tako dobro zasnovan, da se novinec njej lahko resnično zabava, obenem pa je dovolj raznolika, da se tudi profesionalec lahko dodobra razživi in prejme svojo dozo adrenalina.

Val d’Isere je pravo poletno gorsko kolesarsko letovišče. Samo področje premore 36 različnih kolesarskih poti, in sicer 21 downhill prog, 9 enduro stez, 2 cross country stezi, 2 družinski kolesarski poti in 2 območji za zabavo in piljenje tehnike. Skupaj s sosednjim Tignesom pa postane področe Espace Killy skupaj eno ogromno kolesarsko igrišče z okoli 150 km prvovrstnih gorskih kolesarskih stez. Do parka vas lahko popelje 5 sedežnic in avtobusni prevoz iz Les Brevieres. Ta ogromna izbira odličnih in kvalitetnih stez obenem ponuja neprestan razgled na neverjetno alpsko kuliso. MTB park ponuja ogromno različnih terenov od visokih skalnatih poti do vijugastih enoslednic, zelenih stez ali pa strmih in tehničnih črnih spustov. Za izboljšavo tehnike in spretnosti sta na voljo dva pumptracka, od katerih je eden iz lesa. Za tiste najbolj samozavestne pa je na voljo proga svetovnega pokala v downhillu, ki se začne na vrhu sedežnice Olympique. Kamasutrail, Black Metal in Scarefresse traili so tisti najbolj zahtevni tu okrog. V kolikor potrebujete hitro prvo pomoč, so vam na vrhu in ob vznožju sedežnic na voljo orodja, katera lahko uporabite za hitro popravilo vašega kolesa. Prav tako lahko po opravljenem delovnem dnevu uporabite eno izmed mnogih brezplačnih pralnic kolesa, s katerimi poskrbite, da se bo vaš kolo kar najlepše pripravljeno na nov 'delovni' dan!V kolikor nimate svojega gorskega kolesa in načrtujete izposojo, je v samem mestu veliko trgovin, ki ponujajo različne vrste koles in kolesarske opreme. Prav tako odlične kolesarske trgovine prodajajo veliko rezervnih delov bolj znanih proizvajalcev. V samem mestu je tudi veliko agencij, ki ponujajo najrazličnejše pakete kolesarskih počitnic. Izbirate lahko med raznimi programi gorskega kolesarjenja s številnimi dodatki tako za začetnike kot tudi profesionalce. Za karkoli se odločite, vas zagotovo čaka prijetno doživetje!

Večino časa se boste vozili po prašnih poteh na soncu, brez dežja in blata! Popolno, ne? Vsako jutro vas bodo pod sedežnicami razveselili svizci, ki vas bodo žvižgajoče pozdravili v nov dan!
*Vožnja po nacionalnem parku Vanoise na neoznačenih progah je strogo prepovedana, kršitelji pa morajo plačati kazni.

Foto & video: Val d’Isère Office du Tourisme


Val dIsere Francija trail map

Galerija

loading ...
  • 1
  • Izberi svojo nastanitev

Izberi svojo nastanitev

loading ...
Copyright © 2007–2023 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.