Tignes | Gorsko kolesarjenje Francija | MTB Holidays
+386 31 435 697
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen


Tignes

Domov  >  Francija  >  MTB Tignes
Nastanitev
8 Nastanitev

TignesTignes je v poletni sezoni prava paša za oči in užitek, ki ga vsak pravi ljubitelj gora mora občutiti. Ne glede na to, ali so za vas gore šport in adrenalin ali samo počitek in relaksacija. Tako, kot je zimski Tignes prava meka za vse ljubitelje snežnih športov, je tudi v poletni sezoni destinacija, za vaš nepozabni gorsko-kolesarski dopust, v samem srcu francoskih Alp. Skupno vam je na področju Espace Killy, ki skupaj združuje med seboj povezana Tignes in Val d'Isere, na voljo kar 215 kilometrov urejenih trailov različnih tipov, namenjenih samo za gorske kolesarje.

NASVET: vse žičniške naprave so z kartico ugodnosti My Tignes brezplačne in s tem tudi dostop do trailov področja Tignes in Val d'Isere. Kartico prejmete brezplačno v vaši namestitvi, v kolikor je ponudnik del tega programa. Obenem pa nudi omenjena kartica tudi ogromno ostalih ugodnosti v kraju ter popustov. V kolikor My Tignes kartica ni vključena v sklopu vaše namestitve, jo lahko kupite na blagajni v kraju samem.SANJSKA DESTINACIJA ZA VAŠ MTB DOPUST


Gorsko kolesarjenje v Tignesu je nič manj kot izjemno. Adrenalinsko in polno divjih izzivov na eni strani ter lahko in začetnikom primerno na drugi. Ponudba je ogromna, vse pa je zasnovano na temu, da tu najdejo svoj gorsko-kolesarski raj prav vsi, ne glede na nivo znanja ali starost. Lahko se odpravite na družinsko kolesarjenje in si kasneje privoščite piknik na prostem, na kateri od mnogih prečudovitih skritih kotičkov ali pa se odpravite divji spust po katerem izmed mnogih trailov. Ni važno ali izberete zeleno, črno ali celo enduro progo, vas bo občutek nepopisnega navudšenja spremljal po urejenih stezah, vse do cilja. Potem pa zopet do žičnice ter nazaj na vrh, po novo dozo adrenalina. Mogočni ledenik Grande Motte, visok skoraj 3.600 metrov, je simbol Tignesa. Zaradi svoje višine in lege, vam je viden praktično kjerkoli na področju se nahajate. V kombinaciji z mnogimi okoliškimi ledeniškimi jezeri, pa tvori nepozabno kuliso razgledov, ki se za vedno zasidrajo v vaš spomin.

V kolikor vam divji spusti ali turno odkrivanje daljnih kotičkov niso dovolj, vam je v centru mesta na voljo Powerade MTB airbag, freestyle cona, kjer se nahajajo različni poligoni za vadbo vaših veščin ali učenje novih trikov in prvin na dveh kolesih. Obenem pa vam je v prijetnih ulicah treh naselij, ki sestavljajo kraj Tignes - Val Claret, Le Lac in Le Lavachet, čaka kompletna ponudba. Od barov, restavracij, trgovin, servisnih delavnic, outdoor agencij in še bi lahko naštevali. Tudi ljubitelji nočnega življenja in diskotek, bodo tu prišli na svoj račun. Ne glede na vaš stil gorskega kolesarjenja ali nivo znanja, Tignes se bo izkazal za vašo sanjsko destinacijo, za raziskovanje in doživetje magičnega področja, pod ledenikom Grande Motte.

Za razliko od zimske sezone, je poleti parkiranje vaših jeklenih konjičkov na področju Tignesa brezplačno.

Foto: Tignes Office du Tourism; Andy Parant


Tignes Francija trail map

Galerija

loading ...
  • 1
  • Izberi svojo nastanitev

Izberi svojo nastanitev

loading ...
Copyright © 2007–2023 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.