Les 2 Alpes | Gorsko kolesarjenje Francija | MTB Holidays
+386 31 435 697
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen


Les 2 Alpes

Domov  >  Francija  >  MTB Les 2 Alpes
Nastanitev
16 Nastanitev

Les 2 AlpesKultni resort z izjemnim pogledom na visoka gorovja, je poleti pravi raj za aktivne turiste! Kraj ponuja vrsto športnih aktivnosti na prostem kot so MTB, padalstvo, golf, tenis, plavanje v bazenu oz. umetnem jezeru, pohodništvo in celo smučanje na ledeniku. Vse to in še več, to prijetno gorsko vasico uvršča med bolj priljubljena in obiskana področja francoskih Alp!

Les 2 Alpes obsega kar 90 kilometrov urejenih gorsko kolesarskih prog, ki se razprostirajo vse od ledenika na nadmorski višini 3.200 metrov pa do ljubke vasice Venosc na 900 metrov nadmorske višine. Ta edinstven spust, ki obsega kar 2.300 metrov višinske razlike je na marsikaterem bucket listu zagretega, a tudi izkušenega, gorskega kolesarja. Iz Les 2 Alpes do vrha ledenika vas lahko popelje hitra gondola Jandri, med vožnje katere boste morali zaradi konkretne spremembe nadmorske višine morda obleči dodaten kos oblačila. Celotno področje MTB parka sicer ponuja vrsto različnih downhill prog, tako za začetnike, kot za napredne gorske kolesarje. Začetnikom je bolj priljubljeno področje z imenom Vallée Blanche, ki je prepleteno predvsem z zelenimi in modrimi traili. Sicer pa je resort kot tak dobro označen, na voljo je veliko število zemljevidov in smerkovazov, prav tako je ob samih progah veliko označb, ki določajo ali je to kolesarska ali pohodniška steza. Za urejenost prog in varnost na le teh neprestano skrbi skupina predanih delavcev pod imenom Bike Patrol.Vasica ponuja vrsto trgovinic z najrazličnejšimi kolesarskimi pripomočki kot tudi samo izposojo koles in e-koles. Prav tako se lahko odločite za najrazličnejše MTB tečaje, ki jih ponujajo M.C.F. šola, UCPA ali pa Bureau des Guides (Kolesarsko društvo). Poleti ta resort gosti številne odmevne kolesarske dogodke in festivale. Kot edinstven in lokalen dogodek je tradicionalen vsakoletni festival Mountain of Hell, ko se najboljši in najbolj drzni kolesarji spustijo iz vrha ledenika do vasice Venosc. Bi si upali?

V Les 2 Alpes neprestano sledijo trendom na področju kolesarstva. Ob povečanem številu e-koles, so temu primerno namenili označene in urejene proge, kot tudi dodali številne polnilnice e-koles. Proge za e-kolesa se nahajajo na strani Vallée Blanche, v okolici Venosca, prav tako je urejena proga za vzpon do ledenika in proga ob rečni strugi reke Vénéon. Kot zanimivost naj omenimo organiziran izlet na e-kolesih v času sončnega zahoda. Iz Les 2 Alpes se povzpnete do restavracije Diable au Coeur na višini 2.400 m, kjer vas bo pričakal aperitiv in BBQ. Spust v dolino poteka ponoči s pomočjo čelne svetilke. Kdo je za?

Foto & video: Les 2 Alpes Tourist Office, Luka Leroy, Lucas Leufen Media, Antoine Audenino


Les 2 Alpes Francija MTB holidays

Galerija

loading ...
  • 1
  • Izberi svojo nastanitev

Izberi svojo nastanitev

loading ...
Copyright © 2007–2023 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.