La Plagne | Gorsko kolesarjenje Francija | MTB Holidays
+386 31 435 697
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen


La Plagne

Domov  >  Francija  >  MTB La Plagne
Nastanitev
19 Nastanitev

La PlagneGore so tudi poleti ogromno igrišče za vse ljubitelje narave, za piko na i pa poskrbi svež alpski zrak. V La Plagnu ni nič drugče, saj se vse vrti okoli aktivnostih na prostem. Že tako prekrasen razgled pa oplemeniti še Mont Blanc, bržkone največja ikona francoskih Alp, ki se ponosno kaže na vsakem koraku. Vsa ta kulisa prinaša področju prav posebno energijo, ki se občuti že tisto sekundo, ko prispete v eno izmed mnogih vasic in naselij, ki sestavljajo La Plagne. Reke, gozdovi, jezera, ledeniki - vse se zlije v popolno celoto.

La Plagne ima bogato kolesarsko zgodovino, saj so se v osemdesetih letih prva gorska kolesa v francoskih visokogorskih destinacijah pojavila prav tu. Seveda, prvi modeli so bili celo brez vzmetenja...to je moralo biti zabavno. Sedaj se lahko to priljubljeno letovišče v dolini Trentaise pohvali z bogato gorskokolesarsko ponudbo, ki zadovolji in osreči še tako zahtevnega kolesarja. Kilometri in kilometri urejenih kolesarskih poti, skrbno zasnovan bike park, bogata ponudba in infrastruktura za e-kolesa - potrebno se samo usesti na kolo. Dodatno pa so na voljo še postaje za pranje koles in točke za napolnitev vaših bidonov z svežo vodo direktno iz okoliških gora. Gorskokolesarska ponudba v kraju La Plagne se z leti vztrajno razvija in dopolnjuje. V kolikor vam je bolj pri srcu cestno kolesartvo, vsekakor ne boste razočarani, saj je v bližini nekaj kultnih cestnih prelazov, kjer redno gostujejo tudi gorske etape znamenite dirke Tour de France.Do you speak Enduro?


Eden največjih adutov področja La Plagne, je raznolik teren, kjer se skalni del prepleta z bujnimi gozdovi ter travniki. Trase pa potekajo vse od vrhov gora, do zelene doline. Skupno vam je na voljo 21 različnih poti, ki ponujajo več kot 300 kilometrov gorskokolesarske zabave. Enduro proge so večinoma naravne enoslednice, ki vam zagotavljajo konkreten nasmešek in veliko vriskanja! Vse proge so skrbno označene in klasificirane po težavnosti, za orientacijsko pomoč pa vam je na voljo več info točk, kjer boste prejeli tudi žepne zemljevide.

Veliki spust


La Plagne ima asa v rokavu za vse ljubitelje dolgih spustov - progo Dré Val, kjer boste premagali kar 1.100m višinskege razlike! Začetek je v predelu Plagne Bellecôte na nadmorski višini 1.923m, od koder se adrenalinska pot spusti proti dolini ter zaključi pri parku Versants d’Aime, kjer je glavna atrakcija osvežujoče jezero. Za povratek nazaj na zgornji del pa pokrbi lokalni avtobus, ki vas bo stal 3€. P.s. kopalke v nahrbtniku so obvezna oprema.

Colorado v Alpah


Vzdrževan in nadzorovan skozi celotno poletje s strani ekipe petih lokalnih mojstrov, Colorado bike park velja za pravi dragulj kraja La Plagne. Poleg adrenalinskih navdušencev, ki se vedno znova radi vračajo, pa so dobrodošle tudi družine. Z zelenimi, modrimi, rdečimi in tudi črnimi progami, bo vsak našel pravo ponudbo zase. Od začetnikov pa vse do pravih specialistov, vsi lahko pričakujejo svojo dozo zabave. Park je skozi poletno sezono odprt vsak dan, dostop do njega pa je preko predelov Plagne Centre ali Plagne Bellecôte. Do vrha trailov vas popeljejo žičnice Colosses, Bergerie ali Colorado. Za izposojo opreme, vodenje ali servisne storitve vam je na voljo več točk po vaseh področja La Plagne.

Foto & video: Office de Tourisme de La Grande Plagne


La Plagne Paradiski Francija MTB holidays

Galerija

loading ...
  • 1
  • Izberi svojo nastanitev

Izberi svojo nastanitev

loading ...
Copyright © 2007–2023 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.