FRANCIJA - gorsko kolesarjenje | MTB Holidays
+386 31 435 697
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen


Francija

Brezmejni adrenalin

Domov  >  Francija

Več o Franciji

flag

Verjetno Slovencem bolj poznana in priljubljena po smučariji, pa vseeno. Francija predstavlja pravi alpski raj za poletne športne aktivnosti na prostem. Velika izbira gorskih središč, neskončni kilometri urejenih trailov in pohodniških stez, odlični gorsko kolesarski parki in nemalo jezer, ki polepšajo tople poletne dni, govorijo v prid vsem športnim navdušencem. Pokrajina francoskih Alp ponuja tisoč in eno moznost preživljanja aktivnih pocitnic, ki vsako leto privablja več gorskih navdušencev. Prav tako imajo turistična središča na voljo bogato izbiro dodatne ponudbe, ki zadovolji še tako zahtevnega gosta. Da o hrani sploh ne govorimo! Vredno vsakega prevoženega kilometra po italijanski avtocesti.

Gorsko kolesarjenje je že od nekdaj prisotno v teh gorskih vasicah, zato tu tudi ne manjka dodatne ponudbe, ki sodi zraven. Na voljo je veliko število specilaiziranih trgovin s kolesarsko opremo - cene so sicer zelo podobne nadomorski višini in sezoni, khm visoke! Kljub temu pa se tu in tam najde kaksen dober deal, vsekakor pa tu najdeš čisto vse potrebno za tvoje kolo. Prav tako je na voljo veliko število rental shopov, ki ponujajo razlicne opcije izposoje vse potrebne opreme.

Potencial, ki ga ponuja Francija so prepoznali tudi organizatorji nacionalnih in svetovnih športnih MTB eventov. Tako njihove Alpe danes gostijo ene pomembnejših gorsko kolesarskih tekmovanj, kot so Megavalanche (Alpe d’Huez), Mountain of Hell (Les 2 Alpes), DH & XCO World Cup Finale (Les Getz), MTB TeamUp (Vars), 3 Valées Addict Tour (3 Valées), Alps Epic 2020 (Les Orres) in še mnogo drugih, ki privabijo na tisoče gledalcev.

TOP DESTINACIJE

Alpe d'Huez
Morzine
Les 2 Alpes
Les Gets
Tignes

loading ...
  • 1
  • Izberi svojo nastanitev

Izberi svojo nastanitev

loading ...
Copyright © 2007–2023 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.