Jahorina | Gorsko kolesarjenje Bosna in Hercegovina | MTB Holidays
+386 31 435 697
Prijava



NOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen






Jahorina

Domov  >  Bosna-in-Hercegovina  >  MTB Jahorina
Nastanitev
7 Nastanitev

Jahorina



OLIMPIJSKA LEPOTICA

Jahorina ob svojih naravnih lepotah poleti omogoča številne aktivnosti, med drugim letno sankanje na najdaljši stezi v regiji, trail in pohodništvo, gorsko kolesarjenje in prve zametke adrenalina. V zadnjih treh letih tako pri zimski kot letni ponudbi doživlja popoln preporod in skokovito napreduje na lestvici najboljših balkanskih gorskih središč.

Jahorina leži jugovzhodno od Sarajeva, od katerega je oddaljena le 30 kilometrov. Z najvišjega vrha Ogorjelica (1.916 m. n. m.) se ponuja razgled na okoliške gore Bjelašnica, Romanija, Klek in Treskavica. Pogled seže tudi dlje, do več kot 100 kilometrov oddaljenih obrisov Zlatibora, Zlatarja, Durmitorja in drugih gora.
Njihova nova zgodba letno-zimskih doživetij, pri kateri dosegajo izjemno razmerje med kakovostjo in ceno, temelji na 35-letni olimpijski tradiciji, čudoviti naravi, odlični kulinariki in sproščenem vzdušju, prežetem s pristnim humorjem.
Tudi letošnje poletje bo na Jahorini pestro. Privoščite si lahko oddih v neokrnjeni naravi ali uživate v zabavnih aktivnostih s pridihom adrenalina. Znova prirejajo mednarodni Jahorina Ultra Trail, ki se bo letos odvijal na štirih trasah, dolgih od 14 do 88 kilometrov. Prvič ga organizira dejanski gostitelj, Olimpijski center Jahorina.

ZA MULARIJO ...

Jahorina svojo prepoznavnost letne destinacije med drugim gradi na letnem sankališču z eno od najdaljših stez v Evropi. Na 2,5 kilometra dolgih tračnicah je zabava zagotovljena, vožnja pa je primerna tudi na najmlajše, saj ne presega hitrosti 40 kilometrov na uro. V petih minutah opravite s 332 metri višinske razlike.
Za panoramski razgled se vkrcajte na šestsedežnico Poljice, ki streže nekaterim drugim doživetjem. Na primer spuščanju z mini gorskimi karti X raycer, za katere so pri proizvajalcu Sunkid prejeli nagrado German Design Awards 2017. Na Poljicah se lahko mladina spušča s tubami po 10-metrski multirace progi s plastično podlago, se preganja s kolesi ali troši energijo v fitnesu na prostem in športnih igriščih za nogomet, košarko in odbojko.

... POHODNIKE IN KOLESARJE

Jahorina je priljubljena tudi med pohodniki. Na voljo so jim markirane poti Ljubezni, Zdravja, Olimpijska in Športno-rekreativna, ki z dolžino od 2,5 do 13 kilometrov ponujajo za vsakega nekaj.
Prikrajšani niso niti kolesarji, ki jim na goro pomaga sedežnica, opremljena za prevoz koles. Z vrha se spuščajo po več označenih poteh, dovoljen je celo letni freeride, ki si ga v Alpah ne smemo privoščiti. Najdaljša označena downhill proga je dolga korektnih 2,5 kilometra in se z vrha gore spušča do Olimpijskega centra Jahorina.

ČISTO SVEŽE NOVOSTI

Nekatere novosti minule zime bodo obiskovalcem na voljo tudi poleti. Takoj ob prihodu na Jahorino postojte na ravnici Poljice, da pritisnete selfija pred novim olimpijskim plamenom. Na najbolj atraktivni lokaciji blizu zgornje postaje sedežnice boste našli novo restavracijo z razgledno teraso, od tam pa se sprehodite do akumulacijskega jezera, kjer je obala zvečer osvetljena. Za nekaj več romantike so postavili še klopi in 12-metrski pomol.
Sredi julija naj bi začele obratovati glavne tri novosti tega poletja, tower, loopster in skydive, ki bodo otrokom in otrokom po srcu nudili simpatično zabavo. Z rahlim vlečenjem vrvi se bodo dvignili na 9-metrski stolp in se medtem panoramsko vrteli okrog svoje osi. Loopster z osmimi kabinami, ki se vrtijo naprej in nazaj ter okrog svoje osi, bo potnikom z dobrim želodcem nudil obilo zabave, tretji novinec Skydive, ki ga postavljajo ob jezeru na vrhu Poljic, pa bo prevažal predvsem družine, ki si bodo zaželele panoramskih pogledov na vrhove Jahorine. Za vsakega nekaj, torej.





loading ...
  • 1
  • Izberi svojo nastanitev

Izberi svojo nastanitev

loading ...
Copyright © 2007–2023 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.