Sölden | Gorsko kolesarjenje Avstrija | MTB Holidays
+386 31 435 697
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen


Solden

Domov  >  Avstrija  >  MTB Solden
Nastanitev
32 Nastanitev

SoldenKo se gre za najboljše gorskokolesarske destinacije na avstrijskem Tirolskem, je Sölden na samem vrhu seznama. To kultno letovišče na koncu doline Ötztal je celo ustvarilo svojo 'državo' za gorske kolesarje: Bike Republic Sölden. Obiskovalci, ki kupijo vozovnico MTB, namreč prejmejo žig v obliki potnega lista. Tako srečanja 'državljanov' gorskokolesarske republike Soelden potekajo v rednih intervalih, vse odločitve se sprejemajo na demokratični osnovi. Veliko dobrih razlogov, da tudi vi vložite vlogo za državljanstvo v Bike Republic Sölden!

⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣

Kot vse dobre države, tudi Bike Republic Sölden redno vlaga velika sredstva v vzdrževanje svoje infrastrukture, katera je v odličnem stanju. Vsako leto se širijo in tako se ponudba veča v obliki novih singlc, flow linij in enduro stez. Ena izmed najbolj znanih novosti zadnjih nekaj let je linija Ollweite, ki se začne na 2.658 metrih nadmorske višine in je s sedmimi kilometri dolžine najdaljša tovrstna pot v Söldnu. Druga izjemno pomembna pridobitev zadnjih let je bil korak k povezovanju dveh gora Gaislachkogel in Giggijoch, da bi ustvarili gorskokolesarskokolesarsko območje 'Hin & Heä'. Poleg vseh MTB poti, je v dolini pri spodnji postaji žičnic tudi pump track poligon. Ta gorskimkolesarjem omogoča, da v kontroliranih okoliščinah in varno vadijo svojo tehniko, preden jo prenesejo na pravi teren številnih naravnih enoslednic, enduro poti in gorskih kolesarskih stezah, ki se vijejo znotraj in izven te prečudovite gorskokolesarske države.

V regiji Sölden boste našli približno 51 urejenih gorskokolesarskih poti (številka vsako leto raste). Ponudba je izjemno široka, izbira po kateri se boste spustili pa seveda bazira na vaš nivo znanja in preferenc. Poti so odlično označene ter smiselno razporejene, mnoge od njih pa so dosegle že skoraj kultni status na gorskokolesarski sceni Avstrije: Gahe Line, Zaahe Line, Ollweite Line, Long Line Giggijoch....

Foto & video: Ötztal Tourismus/Bergbahnen Sölden; Rudi Wyhlidal; Christoph Bayer; Martin Erd


Bikerepublic Soelden Avstrija bike park

Galerija

loading ...
  • 1
  • Izberi svojo nastanitev

Izberi svojo nastanitev

loading ...
Copyright © 2007–2023 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.