Kreischberg Murau | Gorsko kolesarjenje Avstrija | MTB Holidays
+386 31 435 697
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen


Kreischberg Murau

Domov  >  Avstrija  >  MTB Kreischberg Murau
Nastanitev
2 Nastanitev

Kreischberg MurauLepot doline nad simpatičnim mestom ob Muri se polno zaveste šele, ko se zbudijo izpod snežne odeje. Že pol tisočletja je kraj pivovarstva in hkrati štajerska prestolnica gozdov, ki si je nadela ime Svet lesa Murau. Radi kolesarijo in planinarijo, poleg golfa pa igrajo tudi disc golf. V zadnjih letih pa so se opremili še s skiroji Monster Roller, s kateremi lahko drvite s Kresichberga. Že na vhodu v dolino vas ob cesti pozdravi velikanska lesena žaga, tradicijo teh krajev pa najbolje razkrije Muzej lesarstva v St. Ruprechtu, ki je leta 2018 praznoval 30. obletnico in obiskovalce povabi na 9 tematskih poti. Med vožnjo do kabinske žičnice Kreischberg ne spreglejte najbolj markantne znamenitosti - Muro namreč prečkate po največjem lesenem mostu v Evropi.

Zabava na gori


Žičnica z udobnimi 10-sedežnimi kabinami poleti vozi na 2.002 metra visoki Kreischberg. S te višine zlahka osvojite sosednje vrhove, kot so Frauenalpe, Rosenkranzhöhe in najvišji Gstoder (2.140 m.n.m.). Glavni družinski atrakciji so uredili na zgornji postaji kabinske žičnice. Od leta 2019 je v ponudbi najem skirojev Monster Roller, eno leto prej pa so odprli Disc Golf Park Kreischberg. Preden se podate na pravo igrišče z devetimi koši, začetniki igro spoznajte na učnem poligonu s štirimi 'luknjami'. Uporaba je brezplačna, za izposojo diska položite le varščino. Kolesarji morajo sami v hrib. Iz Muaru je urejena pot na Frauenalpe, ki vzpon nagradi z razgledi in povratnim dowhnillom. Za manj zahtevno turo bližnji Hochwald ponuja 14-kilometrsko pot po neokrnjenih gozdovih.

Zanimivosti v dolini


Dobro urejene in označene poti po dolini so primerne za družine, predvsem Murska kolesarska pot R2, ki se iz Muhra skorzi Murau, Gradec in Bad Radkersburg vije do Slovenije in na Hrvaško. Muaru je izhodišče za nekaj lepih odsekov, pa se preprosto vrnete z vlakom - navadnim ali parnim, ki poleti vozi ob trokih, četrtkih in nedeljah. Ob poti R2 so nanizane kolesarjem prijazne restavracije s kolesarnicami, osnovnim kolesarskim servisom in izposojo koles. Nekaj let nazaj so prenovili Pivovarski muzej in ponudili novo doživetje - Pivovarno čutil. Odprti so vse leto, od torka do sobote, vstopnina vključje degustacijo in spominski kozarec. Otroke presenetite s 3D-lokostrelstvom Bogenpark, kjer kot pravi lovci namesto tarč ciljajo 14 lutk živali v naravnem okolju. Pod Frauenalpe so v stenah potegnili zip-line jeklenice, onkraj doline pa je v Oberwölzu pustolovski park z desetimi progami. Ponujajo se še trije jahalni ranči, odlična plezalna dvorana, več zunanjih in notranji bazen Murau s toboganom, v zgornjem toku Mure pa tudi nezahteven družinski rafting. Če boste to regijo obiskali avgusta, ne izpustite Samsonove povorke, ki je uvrščena na seznam nesnovne dediščine UNESCO. Celo mesto se odene v praznik, ki ga na 15. avgust slavijo že od leta 1748 - ljudski gardisti velikansko figuro Samsona ponesejo po ulicah starega jedra.


Kreischberg Avstrija trail zemljevid

loading ...
  • 1
  • Izberi svojo nastanitev

Izberi svojo nastanitev

loading ...
Copyright © 2007–2023 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.