Bad Kleinkirchheim | Gorsko kolesarjenje Avstrija | MTB Holidays
+386 31 435 697
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatek ni obvezen
* Podatek ni obvezen


Bad Kleinkirchheim

Domov  >  Avstrija  >  MTB Bad Kleinkirchheim
Nastanitev
7 Nastanitev

Bad Kleinkirchheim15 KILOMETROV ZABAVE

Leta 2019 so v Bad Kleinkircheimu, ki je od predora Karavanke oddaljen le uro vožnje, odprli najdaljši flow-country trail v Evropi, ki se v dolžini 15 kilometrov in z 8-odstotnim povprečnim naklonom spušča s Kaiserburga (2.055 m. n. m.). V koroškem gorskem središču ponudba od nekdaj temelji na letnem gorništvu in termalnem turizmu, že nekaj let pa se temeljito posvečajo kolesarstvu, ki mu družbo delata najvišje ležeči koroški golf in vodna zabava na jezeru Brennsee.

Gorskokolesarska mreža ponuja 750 kilometrov označenih poti po širši okolici Bad Kleinkirchheima, med njimi je pet naravnih single trailov, ki jih lahko kombinirate z novim flow-country trailom.
Vse več hotelov se je opremilo za sprejem kolesarjev, ki jim nudijo predvsem varno kolesarnico in prostor za popravila ter pranje koles in oblačil.
Največ se dogaja v družinskem športnem središču Feld am See ob jezeru Brennsee. Športna šola Kreiner že 20 let nudi servis in najem koles, vodene ture in povratni prevoz, če se s kolesom odpravite (pre)daleč, ter kolesarsko šolo. Imajo namreč 400-metrski nock/BIKE pump track z elementi North Shore in vadbišče s skalami, stopnicami ter strmimi bandami.
Če prisegate na cestno kolo, izberite eno od 20 poti, ki so jih označili po gorovju Nockberge. Največji izziv in najlepšo panoramo ponuja izjemna gorska cesta Nockalmstraße, kjer boste našteli 52 serpentin.

FLOW-COUNTRY TRAIL, NAJDALJŠI V EVROPI

Nov kolesarski spust so odprli sredi lanskega poletja. Naložba v višini milijon evrov poleg dinamične proge, ki vas bo v kombinaciji z obstoječimi single traili pripeljala tudi na kopanje v jezero Brennsee, vključuje Bike Parcours na 1.000 kvadratnih metrih, ki so ga zgradili pri spodnji postaji Kaiserburgbahn sredi vasi Bad Kleinkirchheim. Parcours ponuja klasični pump track in dodatni 120-metrski vadbeni poligon z lesenimi elementi in drugimi ovirami, ki so nižje od 40 centimetrov in zato varne tudi za najmlajše ter druge začetnike.

Po ogrevanju na dolinskem vadbišču se na 2.055 metrov visoki Kaiserburg povzpnite z žičnico, na kateri so vsako drugo kabino nadgradili za prevoz koles. Na zgornji postaji je izhodišče (trenutno še) najdaljšega flow-country traila v Evropi, ki se v dolžini 15 kilometrov in z 8-odstotnim povprečnim naklonom spušča v Bad Kleinkirchheim. Največji norci jo odpeljite kar v enem kosu, vsi drugi pa si med spustom privoščite kako pavzo, saj so uredili več razglednih počivališč.

BRENNSEE IN NOCK/SPA & MED

Nekateri single traili, vključno z novim countryjem, se z gore spustijo k toplemu Brennsee, kjer jih čaka bikers' lounge za hitro osvežitev v pitni vodi. Na jezeru se lahko preizkusite še z veslom, predvsem pa z jadrom, saj ima Brennsee menda najbolj konstanten veter na Koroškem.
Bad Kleinkirchheim je tudi prva destinacija v Avstriji s certifikatom Alpski wellness. Že davnega leta 1055 si je grof Palatine Poto v njihovih termalnih izvirih celil rane, danes pa ponudba nock/SPA zajema dva templja – termalnega in družinskega. Rimske terme Römerbad na 12.000 kvadratnih metrih (v treh nadstropjih) nudijo 13 savn, knajpanje, bazene z vodno masažo, sprostilne programe in panoramski bazen na strehi.
Leta 2017 so za 14,5 milijona evrov prenovili družinske terme St. Kathrein. Otroke namočite v največje koroške termalne bazene (1.200 kvadratnih metrov vodnih površin) in jih nekajkrat spustite po 86-metrskem toboganu, nato pa pobegnite v svet savn in panoramski wellness z lastnim bazenom in teraso. V termah gostuje še Center zdravja nock/MED, kjer se posvečajo preventivi za mlade in stare – v ponudbi imajo masaže in obloge vseh vrst, izvajajo tudi odlično fizioterapijo.
Foto & video: Bad Kleinkirchheimer Bergbahnen, Sport- u. Kuranlagen GmbH & Co. KG


Bad Kleinkirchheim Avstrija trail zemljevid

Galerija

loading ...
  • 1
  • Izberi svojo nastanitev

Izberi svojo nastanitev

loading ...
Copyright © 2007–2023 SKIFUN.eu™ | All rights reserved. / Vse pravice pridržane.